Suflete pereche …la 11 minute departare

Doua suflete pereche despartite de 11 minute si un matchmaker in pielea unui negustor de pe strada Le Havre, in apropierea garii St. Lazare din Paris. Acesta este, pe scurt, subiectul fragmentului de mai jos. Noua ne-a placut foarte mult, speram sa va placa si voua.

Opt patruzeci și patru: François.

Opt cincizeci și șase: Catherine.

În mintea lui Julien, tot ce-o privea pe Catherine trebuia să-l intereseze pe François, și invers. Era sigur că cei doi tineri sunt făcuți unul pentru celălalt, cum e făcut vântul pentru mare și foarfeca pentru croitor. Luni de observație îi întăriseră această convingere. Dar trenul lui François sosea la ora opt patruzeci și unu, iar cel al Catherinei la opt cinzeci și doi. În fiecare zi, Julien vedea trecând prin fața lui aceste două ființe complementare, despărțite de o veșnicie de unsprezece minute, a cărei dimensiune tragică îl consterna. François și Catherine aveau între ei și posibila lor fericire o serie de bariere de bronz: spiritul de punctualitate al Societății Naționale a Drumurilor de Fier, cei trei opt [opt ore de muncă, opt ore timp liber, opt ore de odihnă], productivitatea – divinități mai puțin indulgente decât cele ale mitologiei. Celebrii îndrăgostiți din antichitate luptau împotriva unei fatalități pe care putea să o răstoarne bobârnacul unor zei tocmiți la prețuri convenabile. În timp ce ofranda unui borcan cu miere, sau chiar a unui berbec, adusă unui șef de gară…

Julien știa că mai degrabă s-ar urni munții din loc, decât l-ar ajunge din urmă un tren pe celălalt. Mult timp își pusese speranța în cețurile și poleiurile care dau orarele peste cap. Câteodată crezuse că își atinge scopul aflând, în unele dimineți cu ninsoare, că trenul lui François avea o întârziere însemnată. Dar trenul Catherinei având invariabil o întârziere asemănătoare, prăpastia nu fusese niciodată acoperită. Ca apa Stix-ului la marginea buzelor osânditului, două ființe făcute una pentru cealaltă rămâneau la o depărtare de 11 minute de întâlnirea lor.

Sursa: „Strada le Havre”, de Paul Guimard

Reclame

Despre umbrellafortwo
Prima agentie de matchmaking din Romania dedicata profesionistilor din mediul business, care a preluat principiile de head-hunting din recrutarea profesionala si le aplica in aria sentimentala, in scopul facilitarii de relatii pe termen lung.

One Response to Suflete pereche …la 11 minute departare

  1. Adela says:

    Am citit cartea de 2 ori pana acum. Este o carte minunata dar doar pentru cei pregatiti sa citeasca cu sufletul, nu cu mintea…
    Sincronicitate sau Destin? Lectura cartii impune momente de meditatie privind implicarea noastra (sau neimplicarea!) in tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Avem puterea de a schimba lucrurile din jurul nostru? Sau doar stam si asteptam sa „se intample ceva”?
    Recomand si eu cu caldura aceasta carte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: